Zupa ogórkowa z kaszą jęczmienną.

Zupa ogórkowa z kaszą jęczmienną.

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Zupa ogórkowa w połączeniu z kaszą to bardzo syty i smaczny pomysł na obiad. Lekko kwaśna i gęsta.

Składniki:

2 skrzydełka z kurczaka

1 pietruszka

1 duża marchewka

1 szklanka śmietany 12 %

ogórki kiszone ( około 4-5 sztuk )

2 łyżki posiekanego koperku ( świeżego, mrożonego lub suszonego )

sól i pieprz do smaku

4 kopiaste łyżki kaszy jęczmiennej

Sposób przygotowania:

1. Mięso oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości. Wywaru powinno być około półtora litra.

2. Marchewkę i pietruszkę obieramy, myjemy i razem z ogórkami ścieramy na tarce o dużych oczkach, następnie przekładamy do wywaru razem z kaszą i gotujemy do miękkości.

3. Pod koniec gotowania do zupy wlewamy śmietanę, dodajemy koperek i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

4. Zupa jest gotowa do podania. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy