Zupa ogórkowa z kaszą jęczmienną.
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 4
Zupa ogórkowa w połączeniu z kaszą to bardzo syty i smaczny pomysł na obiad. Lekko kwaśna i gęsta.
Składniki:
2 skrzydełka z kurczaka
1 pietruszka
1 duża marchewka
1 szklanka śmietany 12 %
ogórki kiszone ( około 4-5 sztuk )
2 łyżki posiekanego koperku ( świeżego, mrożonego lub suszonego )
sól i pieprz do smaku
4 kopiaste łyżki kaszy jęczmiennej
Sposób przygotowania:
1. Mięso oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości. Wywaru powinno być około półtora litra.
2. Marchewkę i pietruszkę obieramy, myjemy i razem z ogórkami ścieramy na tarce o dużych oczkach, następnie przekładamy do wywaru razem z kaszą i gotujemy do miękkości.
3. Pod koniec gotowania do zupy wlewamy śmietanę, dodajemy koperek i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4. Zupa jest gotowa do podania. Smacznego.
Autor: babeczka35
Polecamy również
Ogórkowa Zupa w innej wersji
Bradzo fajna zupa, jak zrobiłam to wszyscy chcą żebym jeszcze zrobiła tak zasmakowałaTradycyjna zupa ogórkowa
Zupa ogórkowa to takie nasze codzienne, zwyczajne polskie danie. Prosta w przygotowaniu, smaczna i ....niedroga....Zupa ogórkowa
Zupa ogórkowabardzo smaczna i pożywna zupka, mogę ją polecić każdemu na codzienny obiad.Tradycyjna zupa ogórkowa
Popularna zupa ogórkowa bez mięsa. Idealna na letni obiad, zaprawiana gęstą śmietaną. Pycha!Zupa ogórkowa z jajkiem i młodymi ziemniakami
Zupa ogórkowa w wersji na lato - z młodymi ziemniakami posypanymi koperkiem. Aż ślinka leci, prawda? Polecam prze...Zobacz więcej przepisów na: