marchewka
0,5 pietruszki
łyżka mąki
cebula
5 ogórków kiszonych
2-3 łyżki śmietany
sól do smaku
pieprz do smaku
2,5 litra wywaru z jarzyn
4 ziemniaki
1 łyżka smalcu
Do gotującego się wywaru dajmy pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę i ziemniaki oraz ziele angielskie. W osobnym naczyniu ugotujmy ogórki kiszone starte natarce o większych oczkach gdy zmiękną wrzućmy do zupy.Przygotujmy zasmażkę obraną cebulę pokrójmy i usmażmy na smalcu dodajemy mąkę, podsmażmy i dodajmy do zupy. Zagotujmy i zgaśmy. W małej ilości zupy zmieszajmy śietanę i dodajemy do zupy. Przyprawmy do smaku.
Zupa ogórkowa z jajkiem i młodymi ziemniakami
Zupa ogórkowa z kaszą jęczmienną.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu