Mięsna zupa

Mięsna zupa

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 8

Zupa pieczarkowa - taka zupa to bardzo smaczny i syty pomysł na obiad. Pysznie smakuje ze świeżym pieczywem. Polecam sprawdzony przepis na zupę pieczarkową w wydaniu mięsnym :)

Składniki:

  • pół kilo pieczarek
  • 2 duże cebule
  • 1 kg surowej szynki
  • kilka łyżek przecieru pomidorowego ( około 4-5 )
  • pół szklanki zielonego groszku ( może być z puszki )
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Przepis na zupę pieczarkową w mięsnym wydaniu:

  1. Mięso oczyszczamy i myjemy, następnie dokładnie osuszamy i kroimy w małą kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy pokrojone mięso, następnie przekładamy je do garnka.
  2. Pieczarki i cebule obieramy i płuczemy, następnie kroimy je w półplasterki, przesmażamy każde osobno na oleju i przekładamy do mięsa.
  3. Całość zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości składników.
  4. Pod koniec gotowania do miękkich składników dodajemy groszek i przecier, zagotowujemy chwilę i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  5. Zupę podajemy gorącą.

Zupa pieczarkowa gotowa.

Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy