· 200 ml Koncentratu pomidorowego
· 2 kostki rosołowe
· Do smaku Vegeta
· Sól
· 2 Listki laurowe
· Ziele angielskie
· ½ główki kapusty
· ½ kg ziemniaków
· 2 marchewki
· Pomidory krojone w puszce
·
Składniki na kuleczki mięsne:
· ½ kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
· Sól
· Jajko
· Majeranek
· Trochę bułki tartej
· Cebula ( obrana i pokrojona w kostkę)
· Olej do smażenia
· Chili
1. Drobno kroimy kapustę i wrzucamy do garnka, następnie zalewamy wodą i gotujemy.
2. Wsypujemy Vegetę oraz wrzucamy kostki rosołowe, listek laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego.
3. Obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę dokładamy do kapusty.
4. Tą samą czynność wykonujemy z marchewką, obieramy, kroimy i dodajemy do kapusty.
5. W tym czasie co gotują się nam warzywa, robimy kotleciki.
6. Wszystkie składniki łączmy razem ze sobą i kulamy małe kuleczki w kształcie orzecha.
7. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
8. Do kapusty dodajemy z puszki pomidory oraz koncentrat pomidorowy.
9. Na koniec wkładamy usmażone kotleciki.
10. Chwilę gotujemy.
11. Smacznego.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu