Zupa z kapustą i mięsem
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 5
W upały najchętniej jemy dania jednogarnkowe, proponuję zupę z kapustką.
Składniki:
· 200 ml Koncentratu pomidorowego
· 2 kostki rosołowe
· Do smaku Vegeta
· Sól
· 2 Listki laurowe
· Ziele angielskie
· ½ główki kapusty
· ½ kg ziemniaków
· 2 marchewki
· Pomidory krojone w puszce
·
Składniki na kuleczki mięsne:
· ½ kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
· Sól
· Jajko
· Majeranek
· Trochę bułki tartej
· Cebula ( obrana i pokrojona w kostkę)
· Olej do smażenia
· Chili
Sposób przygotowania:
1. Drobno kroimy kapustę i wrzucamy do garnka, następnie zalewamy wodą i gotujemy.
2. Wsypujemy Vegetę oraz wrzucamy kostki rosołowe, listek laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego.
3. Obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę dokładamy do kapusty.
4. Tą samą czynność wykonujemy z marchewką, obieramy, kroimy i dodajemy do kapusty.
5. W tym czasie co gotują się nam warzywa, robimy kotleciki.
6. Wszystkie składniki łączmy razem ze sobą i kulamy małe kuleczki w kształcie orzecha.
7. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
8. Do kapusty dodajemy z puszki pomidory oraz koncentrat pomidorowy.
9. Na koniec wkładamy usmażone kotleciki.
10. Chwilę gotujemy.
11. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Zupa naszych Babć – zacierki
Nie ma nic prostszego a zarazem pysznego ;-)Kuleczki w sosie myśliwskim
Uwielbiam każdy sos gdzie są dodane suszone grzyby z dodatkiem ziemniaków danie jest pyszne.Zupa ogonowa
Zupę ogonową pamiętam z czasów dzieciństwa. Swoją wersję tej zupy wzbogacam białą fasolą.Forszmak z kuraczka
Bardzo szybka rozgrzewająca zupaBrokułowa zupa.
Jest to lekka i szybka w przygotowaniu zupa. Polecam na obiad.Zobacz więcej przepisów na: