Purchle – pączusie serowe

Purchle – pączusie serowe

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 22

nie ma nic prostszego, szybkiego a zarazem dobrego ;-)

Składniki:

·         2 serki homogenizowane waniliowe

·         2 ½ szk. mąki pszennej

·         2 łyżeczki proszku do pieczenia

·         4 jajka

·         Szczypta soli

·         2 łyżki cukru

·         Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1.       Wszystkie składniki mieszamy razem łyżką.

2.       Na patelnie wlewamy olej, dość sporo żeby purchle mogły wyrosnąć.

3.       Małą łyżeczką nakładamy ciasto na rozgrzany olej i smażymy aż się zarumienią.

Jak ktoś lubi słodkie można posypać cukrem pudrem.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy