· Olej
· Sól
· pieprz
· Mąka do obtoczenia
· 50 dag schabu
· 3 duże marchewki
· 3 gotowane buraczki
· Kilka plasterków sera żółtego
1. Kroimy w plastry mięso, rozbijamy.
2. Ścieramy marchew na tarce o dużych oczkach.
3. Również ścieramy buraczki na tarce o dużych oczkach.
4. Plastry schabu rozkładamy, solimy i pieprzymy.
5. Na każdy kawałek mięsa układamy plasterek sera.
6. Następnie buraczki.
7. Ciasno zwijamy w roladki.
8. Obtaczamy w mące.
9. Obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron.
10. Do brytfanki wlewamy szklankę wody i gotujemy.
11. Następnie wkładamy roladki i prużymy.
12. 10 minut przed końcem prużenia dodajemy marchew.
13. Roladki gotowe.
Smacznego.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu