Schab utopiony w marchewce

Schab utopiony w marchewce

Ocena: ★

4 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Znudziły się nam zwykłe schabowe, proponuję w takiej wersji z soczystą marchewką

Składniki:

·        60 dag schabu

·         4 duże marchewki

·         1  Cebula

·         Kostka rosołowa

·         Sól

·         Pieprz

·         Majeranek

·         Trochę mąki do obtoczenia

·         Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1.    kroimy mięso w cienkie  plastry i leciutko rozbijamy

2.       Przyprawiamy przyprawami pieprzem oraz sola.

3.       Obtaczamy w mące.

4.       Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

5.       Przekładamy do brytfanki, wcześniej brytfance zagotować szklankę wody.

6.       Obieramy cebulę i kroimy w kostkę dodajemy do mięsa.

7.       Marchew obieramy następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.

8.       Dodajemy do mięsa.

9.       Kostkę rosołową również dodajemy do mięsa i dusimy pod przykryciem.

10.   Pod koniec duszenia dodajemy majeranek.

11.   Potrawa gotowa.

12.   Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy