Udka pieczone z pieczarkami

Udka pieczone z pieczarkami

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 8

Udka z dodatkiem pieczarek oraz kukurydzy to bardzo dekoracyjne danie na święta.

Składniki:

  •       50 dag. pieczarek
  •       4 szt. udka z kurczaka
  •       1 puszka Kukurydzy
  •       1 mały ketchup pikantny
  •       4 łyżki oleju
  •       przyprawa do kurczaka
  •       chili
  •       ½ szk. wody

 

Sposób przygotowania:

1.      Mięso myjemy,  nacieramy przyprawą do kurczaka i solą.

2.      W woreczku do zapiekania  układamy udka i pieczemy 40 minut w 180 °C.

3.      Obieramy pieczarki, kroimy w plasterki i gotujemy w osolonej wodzie, a kukurydzę odsączamy z zalewy.

4.      Do garnka małego wlewamy olej, ketchup, wodę oraz wkładamy kukurydzę, pieczarki i przyprawy to wszystko chwilę gotujemy.

5.      W naczyniu układamy udka, polewamy sosem.

6.      Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy