Udka z dodatkiem pieczarek oraz kukurydzy to bardzo dekoracyjne danie na święta.
1. Mięso myjemy, nacieramy przyprawą do kurczaka i solą.
2. W woreczku do zapiekania układamy udka i pieczemy 40 minut w 180 °C.
3. Obieramy pieczarki, kroimy w plasterki i gotujemy w osolonej wodzie, a kukurydzę odsączamy z zalewy.
4. Do garnka małego wlewamy olej, ketchup, wodę oraz wkładamy kukurydzę, pieczarki i przyprawy to wszystko chwilę gotujemy.
5. W naczyniu układamy udka, polewamy sosem.
6. Smacznego.
Udka faszerowane kapustą kiszoną i grzybami.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu