Zapiekane udka w sosie tatarskim
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
2 Ocen
Ilość porcji: 5
trochę pracy jest szczególnie z wyjęciem kości ale naprawdę warto
Składniki:
· 5 – 4 udka z kurczaka
· 1 Przyprawa złocista do kurczaka
· Sól
· por ( biała końcówka)
· Bułka tarta do panierki
· 2 jajka
· Olej do smażenia
· 1 sos tatarski
· 15 dag sera żółtego
Sposób przygotowania:
1. Z kurzych udek wyjmujemy kości i rozcinamy na pół.
2. Mięso przekładamy do miski i przyprawiamy przyprawą złocistą i solą, odstawiamy na godzinę.
3. Udka panierujemy, najpierw w jajku, następnie w bułce tartej.
4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
5. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Por kroimy w kostkę i mieszamy z sosem tatarski.
7. Wykładamy na każdą porcje mięsa.
8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy sos.
9. Zapiekamy 20 minut w 180˚C
10. Udka gotowe.
11. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Limonkowy kurczak
Smakuje rewelacyjne, lekko kwaśny z wyczuwalną nutą dodanej trawy cytrynowej. Polecam limonkowego kurczaka z lekko chrup...Udka zapiekane w musztardzie
Znudziły wam się zwykłe udka, proponuję zapiekane w musztardzie.Udka z warzywami
Pyszne i zdrowe udka z kurczaka z dużą ilością warzyw. Jako danie obiadowe zawsze się sprawdzaUdka z kurczaka w sosie sojowym
Prosty przepis na orientalne udka z kurczaka. Udka z kurczaka szybko się robi a są pyszne. Polecam sprawdzony przepis na...Zapiekane udka w sosie tatarskim
trochę pracy jest szczególnie z wyjęciem kości ale naprawdę wartoZobacz więcej przepisów na: