Polecamy dzisiaj:

Dwa sposoby na sernik z bezą

Udko faszerowane porami

print Drukuj
Udko faszerowane porami

Beata

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena:
3.0

2 oceny

Przepis na udka z kurczakiem, wersja bardzo pyszna i poleca się na obiad, taka wersja udek faszerowana porami jest naprawdę dobra.

składniki
  • 5 szt udek
  • 1 por
  • 2 szt marchwi
  • przyprawa do kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • masło tylko do prużenia
  • 3 łyżki jogurtu
sposób przygotowania

Przepis na udka z kurczaka, pyszne faszerowane porami, polecam!

  1. Najpierw z udek wyjmujemy kość (kości  można wykorzystać później na wywar rosołowy ) oraz usuwamy niepotrzebne mięso tzn. wyrównujemy ( strzępki mięsa odkładamy będą potrzebne) Udka nacieramy przyprawą do kurczaka i solą, odstawiamy na godzinkę.
  2. Pora część tylko białą, kroimy w krążki, a marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  3. Warzywa prużymy na odrobinie masła, doprawiamy pieprzem oraz solą.
  4. Udka nadziewamy farszem z warzyw, oczywiście jak farsz przestygnie.
  5. Udka z nadzieniem układamy w rękawie i zapiekamy przez 40 minut w 180 stopniach.
  6. Gdy zostanie farsz, mieszamy z jogurtem naturalnym i podajemy z udkami.

Udka z kurczaka gotowe.

Smacznego!

Ocena:
3.0
Liczba porcji 10
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lazania z mięsem mielonym
Gwiazdka

Lazania z mięsem mielonym

Przepis na lazanię z mięsem mielonym. Efekt przepyszny, polecam przepis na lazanię każdemu. Smacznego :)
Sernik na szpinakowym spodzie
Gwiazdka

Sernik na szpinakowym spodzie

Wielkanoc dla Polaków, to święto kojarzące się wiosną, odrodzeniem i pysznym jedzeniem, którego nie może zabraknąć podczas spotkań z rodziną. Wielokrotnie zastanawiamy się, jakimi smakami możemy zaskoczyć naszych gości, by zachować tradycję, ale również wnieść odrobinę nowoczesności. Pośród klasycznych ciast świąt Wielkiej Nocy, możemy wymienić babki, mazurki, makowce, ale także na liście nie może zabraknąć sernika, jako ciasta o wielu wariacjach. 
Serowe wrapy z boczkiem
Gwiazdka

Serowe wrapy z boczkiem

Doskonały przepis na ketowrapy, keto serowe wrapy z boczkiem. Doskonałe w diecie keto, pyszne i wspaniałe. Polecam  przepis na serowe keto wrapy!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!