Wątroba drobiowa z roszponką

Wątroba drobiowa z roszponką

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Wątroba drobiowa z roszponką to pyszne, nietuzinkowe i bardzo dekoracyjne danie. Polecam na wykwintny obiad.

Składniki:

  • ½ kg wątroby drobiowej
  • Ocet balsamiczny
  • 1 pomarańcz
  • 2 gruszki
  • Roszponkę
  • Olej
  • Sól

Sposób przygotowania:

Przepis na wątroba drobiowa z roszponką:

  1. Wątrobę czyścimy, następnie prużmy na oleju, solimy.
  2. Obieramy gruszkę i kroimy na ćwiartki, karmelizujemy .
  3. Na talerz polewamy wyciśnięty sok z pomarańcza na to trochę octu balsamicznego.
  4. Układamy roszponkę.
  5. Na roszponkę wykładamy wątrobę i układamy ćwiartki pomarańczy oraz gruszki.
  6. Polewamy sokiem z pomarańcza oraz octem balsamicznym.

Wątroba drobiowa z roszponką gotowa do podania:) zapraszajmy gosci!

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy