Zupa krem z fasoli i cebuli
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 4
Gęsta i sycąca. Cudownie rozgrzewa. Bardzo aromatyczna. Polecam.
Składniki:
50 dag fasoli (zalewamy wodą i moczymy przez noc w wodzie)
2 szklanki bulionu
2 duże cebule
6 ząbków czosnku
2 łyżki rozmarynu
3 ziela angielskie
3 liście laurowe
1/2 cytryny
10 dag żółtego sera
4 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Fasolę ugotowałam do miękkości. Cebulę i czosnek pokroiłam w talarki. Podgrzałam na oliwie. Posypałam rozmarynem. Bulion zagotowałam. Dodałam podsmażone warzywa, ziele i liście. Gotowałam przez pół godziny. Zblendowałam. Dodałam sok wyciśnięty z cytryny. Posoliłam i popieprzyłam do smaku. Przed podaniem posypałam serem.
Autor: Pobitegarybarbary
Polecamy również
Gulaszowa z zacierkami
Bardzo fajna zupa i pożywna, zacierkami jak kiedyś robiły nasze Babcie.Zupa z kapustą i mięsem
W upały najchętniej jemy dania jednogarnkowe, proponuję zupę z kapustką.Zupa – Kartoflanka
Kartoflanka jak nazwa wskazuje pasuje do kluchów kartoflanych.Zupa marchewkowa
Polecam na prawdę jest pysznaZupa Fasolowa
Szybka zupa fasolowaZobacz więcej przepisów na: