Zupa krem z fasoli i cebuli

Zupa krem z fasoli i cebuli

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Gęsta i sycąca. Cudownie rozgrzewa. Bardzo aromatyczna. Polecam. 

Składniki:

50 dag fasoli (zalewamy wodą i moczymy przez noc w wodzie)
2 szklanki bulionu
2 duże cebule
6 ząbków czosnku
2 łyżki rozmarynu
3 ziela angielskie
3 liście laurowe
1/2 cytryny
10 dag żółtego sera
4 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Fasolę ugotowałam do miękkości. Cebulę i czosnek pokroiłam w talarki. Podgrzałam na oliwie. Posypałam rozmarynem. Bulion zagotowałam. Dodałam podsmażone warzywa, ziele i liście. Gotowałam przez pół godziny. Zblendowałam. Dodałam sok wyciśnięty z cytryny. Posoliłam i popieprzyłam do smaku. Przed podaniem posypałam serem. 

Polecamy nasze przepisy