1 litr wody 1 pietruszka 1/2 kg rozmrozonego i rozdrobnionego szpinaku 1/2 łyżeczki vegety 4 ząbki czosnku 100 g serka topionego ziołowego szczypta soli,pieprzu
Do wysokiego garnka wlac wodę, wrzucić pietruszkę, szpinak (u mnie mrożony rozdrobniony), vegetę, sól, pieprz- całość gotowac przez 15 minut na średnim ogniu. Po tym czasie wycisnąć do środka czosnek, wrzucamy serek topiony, gotujemy około 30 minut. Doprawiamy do smaku. Blendujemy na gladki krem.
Bardzo smaczny pomysł na obiad. Smaczny, szybki i ciekawy w smaku. Dodatek brzoskwiń i soku brzoskwiniowego ubogaca i uszlachetnia to danie, kto spróbuje na pewno nie raz do niego wróci!
Wielkanoc dla Polaków, to święto kojarzące się wiosną, odrodzeniem i pysznym jedzeniem, którego nie może zabraknąć podczas spotkań z rodziną. Wielokrotnie zastanawiamy się, jakimi smakami możemy zaskoczyć naszych gości, by zachować tradycję, ale również wnieść odrobinę nowoczesności. Pośród klasycznych ciast świąt Wielkiej Nocy, możemy wymienić babki, mazurki, makowce, ale także na liście nie może zabraknąć sernika, jako ciasta o wielu wariacjach.
Przepis na idealny sernik! Delikatne ciasto bananowe połączone z aksamitną twarogową warstwą plus nadzienie w postaci aromatycznych owoców, to coś, czemu ciężko się oprzeć. Słodkie, a przy okazji zdrowe.